Kapcsolat

SunRise Home Kft.


Székhely

9400 Sopron, Várkerület 112.


E-mail

info@sunrisehome.eu


Telefon

+36 20 915 4642
+36 70 940 5236 

Elektromos padlófűtés

Az elektromos padlófűtés

egy régóta létező, de csak az utóbbi néhány évben előtérbe kerülő fűtési megoldás, melynek jóformán csak előnyei vannak.

Miután az elektromos áram és a napelemes rendszerek ára is egyre csökken, az áram, mint fűtési energiahodozó kezd végre a méltó helyére kerülni. Új építésű házaknál már vitathatatlan az árelőny, hiszen ha valaki építkezik, s mérlegre teszi az összes felmerülő költséget, messze olcsóbban jön ki, ha a gázfűtés helyett elektromos padlófűtést választ. A gázfűtés megépítése esetén először is be kell kötni a gázvezetéket a telekre, majd gáztervet kell készíttetni. Szükség lesz egy jó minőségű kéményre, hogy a komoly költséget képviselő, jó minőségű kondenzációs gázkazánról már ne is beszéljünk. Kell egy kis "hőközpont", ahol a szivattyúk és a szabályozószelepek helyezkednek el, amelyek a fűtésre szolgáló melegvizet juttatják el a radiátoros, és/vagy padlófűtéses rendszerbe. Ha mindenből akár csak felső középkategóriás minőséget választ az építtető, a szerelési költségekkel együtt szép nagy összeg kerekedik ki. Ugyanakkor számolni kell a fűtési rendszer működése során adódó havi gázszámlákra és az időszakos karbantartási- és szerelési díjakra, hogy a kb. 10-15 évenként esedékes kazáncseréről ne is beeszéljünk, hiszen ez magával hoz még további járulékos költségeket is.

Ezzel szemben az elektromos padlófűtés lefektetése esetén nincsenek porfogó radiátorok, nincs gázkazán, nincs kémény, nincsenek kiegészítő szivattyúk, szerelvények és végső soron nincs szükség a gáz bevezetésére sem. Ezekhez a költségekhez képest az elektromos padlófűtés beszerelése akár 40-50%-kal is olcsóbb lehet, különösen, ha a jóval rövidebb szerelési időt is figyelembe vesszük.

A fűtőkábel bármilyen járófelület esetén használható, igen gyors felfűtési idő jellemzi. a padlófűtés egyik nagy előnye, hogy az egész padló a "kályha", így nagyon egységes hőmérsékletet tud biztosítani az egész lakásban. Fektethető laminált parketta, sőt padlószőnyeg, vagy műanyag padló alá is.

A fűtőkábelek elektroszmog ellen dupla árnyékolással védettek, továbbá úgy is vigyáznak egészségünkre, hogy a vezérlés 28 foknál melegebb járófelületet nem engedélyez, hiszen az ennél magasabb hőfok már káros hatással lehet a nyirokrendszerünkre.

Angol gyártmányú rendszereink (gyártópartnerünk a világ 81 országába szállít!) a legmagasabb műszaki színvonalat képviselik. Mi rendelkezünk a legvékonyabb fűtőkábellel, amely főként utólagos beépítéseknél jelenthet fontos előnyt.

Minden fűtési rendszer fontos alkotórésze a vezérlés. Mi helyiségenkénti hőfokszabályzást alkalmazunk, azaz minden szobában külön termosztátot helyezünk el annak érdekében, hogy a lehető leggazdaságosabb fűtést tudjuk biztosítani. Termosztátjaink között megtalálható az egyszerű, manuális berendezés és a komoly, programozható készülék is, melyen előre beállítható, hogy a különböző napszakokban, sőt a hét minden napján milyen hőmérséklet legyen az adott helyiségben. Különösen hasznos ez pl. a fürdőszobában, ahová reggel kibotorkálva kellemes hőmérséklet fogadhat bennünket.

Színes, érintőképernyűs, csúcsminőségű vezérlő készülékünk akár telefonról is beállítható, sőt, rövid idő alatt megtanulja a család szokásait, majd annak megfelelően automatikusan állítja a fűtési hőmérsékletet szobák szerint.

Javaslatot ad az ésszerű üzemeltetésre, így akár havi 25% energiát is képes megtakarítani számunkra.

Az elektromos fűtőkábelek természetesen nemcsak beltérben használhatóak. Gyártópartnerünk kifejlesztett jónéhány kültéri alkalmazást is, mint pl. az ereszcsatornák jégtelenítése, járda, és garázsfelhajtó hóleolvasztása, jégtelenítése. Talán a legérdekesebb az önszabályzó kábel, mely vastagabb hóréteg esetén magától "rákapcsol" és magasabb hőmérsékleten működik.

Természetesen az elektromos padlófűtés is energiát igényel a működéséhez. Létezik azonban egy olyan energiaforrás, amely mindig ingyenesen biztosítja az elektromos áramot, így valóban megvalósítható a rezsimentes fűtés!! Ez pedig nem más, mint a napelem. Megfelelő méretezéssel pontosan annyi energiát tudunk termelni napelemes rendszerünkkel egész éven át, amennyi a téli fűtési igényünket fedezi. A hálózatba betápláljuk a napelemekből szármzó energiát, s az áramszolgáltatóval történő éves szaldóelszámolás alapján a nyáron megtermelt energia télen is elhasználható. Így nyerhetünk egy trükközés nélkül, valóban ingyen működtethető fűtési rendszert és takaríthatunk meg akár évi többszázezres fűtési költséget egy kicsivel több befektetéssel, mintha egy gázkazános fűtési rendszert építenénk ki.

Igen, mindez igaz és Önnél is megvalósítható! Ha át akar állni ingyenes fűtésre, keressen bennünket, felvesszük Önnel a kapcsolatot!

Ajánlatkérés

Ajánlatkéréshez töltse ki az alábbi mezőket! Kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot!

Név *:
E-mail cím *:
Telefonszám *:
Az alábbi téma érdekel *:


Bővebb megjegyzés:
Adatkezelési hozzájárulás *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!