Kapcsolat

SunRise Home Kft.


Székhely

9400 Sopron, Várkerület 112.


E-mail

info@sunrisehome.eu


Telefon

+36 20 915 4642
+36 70 940 5236 

Épületenergetika

Fontos szegmense az épületeknek a megfelelő épületgépészeti rendszer megválasztása, hiszen magát a házat – jó esetben – csak egyszer kell megépíteni és finanszírozni, viszont a használat során jelentkező fenntartási költségek egy életen át elkísérnek bennünket.

Tekintettel arra, hogy a hagyományos háztartások kiadásainak 65%-át teszik ki a fűtési- és egyéb energiaköltségek, mi nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy ezt a terhet egyszer és mindenkorra levegyük ügyfeleink válláról.


Vezérlés okostelefonról

Koncepciónkban célként a teljes energia-önellátás szerepel, melyet napelemek biztosítanak az elektromos padlófűtés és a LED-világítási rendszer számára. Ideális esetben a napelemek megtermelik a felhasználó teljes körű elektromos áram-igényét. Ebben az esetben abszolút 0-rezsijű épületekről, lakásokról beszélhetünk. (Kivéve természetesen a víz- és csatornadíjat és az egyéb szolgáltatásokat, mint pl. internet, TV, stb…). A felsoroltakon kívül, a keresztirányú hőcserélős szellőzőberendezéssel szerelt technológia alkalmazása biztosítja az épületek A+ energetikai besorolását.


Fűtőháló

A gázt be sem kell vezetni a telekre, nincsenek helyet foglaló radiátorok, nincsenek csövek, nincs drága gázkazán és drága kémény, ezzel együtt nincsenek évente felmerülő karbantartási költségek sem.

Az elektromos padlófűtés esetében a felhasznált energia minden egyes Wattja hőenergiává alakul, nincs kéményen át távozó hőveszteség, mint pl. a gázfűtésnél.

Radiátoros fűtés esetén a rendszerben keringtetett víz a kazántól távolodva egyre hidegebb lesz, hiszen leadja hőjét a radiátorokon keresztül. Az elektromos padlófűtés ezzel szemben pontosan annyi energiát fektet a fűtésbe, mint amennyit a mérőóra mutat és a fűtőkábel teljes hosszában egyenletes hőt termel. Nincsenek felesleges veszteségek.


 
Napelem = 100% fűtési energia

A fűtésre használt kábel a lakásban az egyetlen olyan elektromos vezeték, amely a köpenyében található árnyokolás miatt nem juttat elektroszmogot az otthona légterébe.

Az amúgy is alacsony energiaigényű épületeinkben, a megfelelő automatikával ellátott elektromos padlófűtési rendszer igen pontosan, akár helyiségenként szabályozható, mindig csak akkor és annyit üzemel, amennyi indokolt az egyenletes hőtartáshoz.

A hazai Energiatörvény értelmében az áramszolgáltató köteles átvenni a háztartási kis erőművekkel (napelemes rendszerekkel) termelt áramot. Lehetőség van éves, szaldó rendszerű elszámolásra, ezért a napsütésben bővelkedő nyári időszakban a hálózatra feltöltött áramot akár télen is visszavehetjük, így biztosítjuk a mindenkori „ingyen energiát” az épületeink elektromos berendezései számára. Házaink tehát megtermelik saját energiaszükségletüket, így egy hagyományos épülettel összehasonlítva akár több százezer Forintot takarítanak meg Önnek évente.

Napenergia hasznosítás

A megújuló energiákat hasznosító berendezések értékesítésével eltöltött másfél évtized hagyományait most a SunRise Home Kft. viszi tovább.

A házainkban alkalmazott, napenergián alapuló fűtési rendszerek külön is megvásárolhatók. Ha Ön a meglévő házának energetikai rendszerét kívánja korszerűsíteni, felújítani, forduljon hozzánk bizalommal. Felmérést és konzultációt követően megtervezzük és megépítjük új, energiatakarékos fűtési rendszerét, amely garantáltan jelentős megtakarítást fog eredményezni a rezsiköltségekben. Ideális esetben utólagos kivitelezés esetén is megvalósítható akár a 100% energia-önellátás.Napkollektorokkal megtermelhető az éves melegvíz-szükséglet kb. 75%-a, nagyobb rendszerek fűtésrásegítésre is alkalmasak. Ezek hatékonysága azonban nagyban függ az épület szigetelésének és fűtési rendszerének állapotától.

A napelemes rendszerek pontosan méretezhetők az épület elektromos áramfogyasztási adatai alapján. Az áramszolgáltatóval kötendő éves periódusú szaldó elszámolásnak köszönhetően garantálható a 0.- Ft áramszámla. Teljes épületfelújítás esetén, amikor a nyílászárók is cserére kerülnek és homlokzati hőszigetelést kap az épület, komoly alternatíva lehet az elektromos padlófűtés kialakítása, amely kombinálható infrapanelekkel is.